Zwevende installatie kliksysteem parket

Zwevende plaatsing – tand en groef

Parketvloeren met tand en groef kunnen naast een vol verlijmde installatie ook zwevend geïnstalleerd worden. Hierbij worden de vloerdelen in de groef verlijmd met een waterbestendige houtlijm. Toch adviseren wij om een tand en groef parket vol te verlijmen. Dit heeft als voordeel dat er geen luchtlaag is tussen het parket en de ondervloer waardoor dit sterk het loopgeluid reduceert.

Download hier de leginstructies voor een zwevende installatie van parket met tand en groef:

Leginstructies zwevend parket
Verlijmde installatie parket

Verlijmde plaatsing – tand en groef

Bij een verlijmde installatie van parket worden de vloerdelen rechtstreeks op de ondervloer gelijmd. Dit type installatie vraagt bepaalde vaardigheden, waardoor wij aanraden het parket te installeren door een professional. De lijm wordt op de ondergrond uitgestreken met een lijmkam en de planken worden in de lijm gelegd.

Download hier de leginstructies voor een vol verlijmde installatie van parket met tand en groef:

Leginstructies verlijmd parket
Installatievideo
Zwevende installatie kliksysteem parket

Zwevende plaatsing – kliksysteem

Parket leggen kan eenvoudig zijn bij een zwevende installatie, ideaal voor doe-het-zelvers. De planken worden niet aan de ondervloer bevestigd, maar worden samengevoegd en ‘rusten’ op de ondervloer. In dit geval worden de eiken planken in elkaar geklikt met het kliksysteem.

Hierbij is het belangrijk dat de ondergrond egaal is. Daarnaast is het aangeraden gebruik te maken van een ondervloer die dienst doet als vochtscherm en contactgeluidisolator. De ideale dikte van een ondervloer is 2 à 3 mm.

Download hier de leginstructies voor een zwevende installatie van parket met kliksysteem:

Leginstructies zwevend parket met kliksysteem
Installatievideo

DOWNLOAD ONS BOEK ‘INSTALLATIE VAN PARKET’

Installatie van Parket

Ben je een handige Harry en verkies je om zelf je parketvloer te leggen? Download dan ons ebook zodat je op de hoogte bent van wat er belangrijk is bij de voorbereiding, de installatie en wat er moet gebeuren nadat de vloer is geïnstalleerd.

DOWNLOAD